Рубин Writer's Wine 2021 Rosalea

  • Brand: Росалеа
33,00 лв.

Цвят:       червено

Сорт:      Рубин

Лозе:       с. Шишманово

Реколта:           2021

Тип бутилка:    0.75 л.

Затваряне:       Корк

Алк. %:            14 %

 

Дегустационни бележки:

Рубинено червен цвят. Впечатляващ, леко див и завладяващ аромат, в който преобладават сочни тъмни горски плодове и доминираща трънка, съчетани с деликатни дървесни и месни нотки. Сочен и плътен вкус, в който след първоначалната сладост идва пикантен и леко сушащ танин, който препраща към първоначалните впечатления и аромата на трънка. Подканващ финал. 

 

Технология

Процесите на обработка включват: ронкане, по-интензивно смачкване на гроздовите зърна, за да може да се разпукат всички, включително и дехидратиралите от тях в чепката, кратка мацерация от 48 часа, последваща алкохолна ферментация при максимална температура 27° C по време на процеса и малолактична ферментация.

Полученото вино е с изявен плодов аромат на горски храстовидни плодове и откроена трънка, сочен и предизвикващ. Отлежаването е за 10 месеца – една част от 500 литра в неръждаем съд, а друга част от 450 литра в две български бъчви, втора и трета употреба. Един месец отлежаване в неръждаем съд след купажирането им. Бутилирано в началото на Септември 2022.

Рубинът е сорт, който придава изразителни черти на вината получени от него. Идеята за деликатното използване на дъб в WW Рубин 2021 и то само в част от партидата, е да запазят характерните особености, които се носят от гроздето и тероара.

ЛИМИТИРАНА СЕРИЯ: 940 бутилки.

НАГРАДИ: DIVINO TOP 10 Limited edition wines 

 

Отличен с 5 звезди от каталог на българското вино КаТа 2024 - https://kata.bg/bg/wines

БЕЗПЛАТНА достаква:

  • до офис на Спиди при поръчка над 99 лв. 
  • до адрес при поръчка над 139 лв. 

 

Similar products

Тайна селекция от Сакар

Нещо ново, нещо старо, нещо различно

Виж тук