Розе Rosalea 2020

  • Brand: Росалеа
16,00 лв. 12,90 лв.

Цвят:       розе

Сорт:      Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Мавруд и Рубин

Лозе:       с. Шишманово

Реколта:           2020

Тип бутилка:    0.75 л.

Затваряне:       Винт

Алк. %:            12.5 %

 

Дегустационни бележки: Цвят на пушена сьомга, свеж плодов аромат, допълнен от пикантни и цветисти нотки, средно тяло с приятна свежест, съчетана с лека цитрусова горчивина, която подканва за следваща глътка.

 

Лозята: На нежните сакарски хълмове, недалеч от Харманли, при надморска височина 130 м, върху канелени и сиви горски почви, отглеждаме своите Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Мавруд и Рубин.


Реколта 2020: След неколкократни късни пролетни мразове и горещо и сухо лято, годината ни предвеща скромна, но безценна реколта – първата ни! Младите лози ни дадоха грозде с оптимални характеристики за направата на това розе, в което събрахме нашите червени сортове. Основната цел при контролът на динамиката на зреене, беритбата на гроздето в продължение на една седмица и приложените технологични практики беше да балансираме ароматите, алкохола и киселините на виното. Приложена е деликатна финализираща обработка и филтрация. Виното не е стабилизирано на студ и е възможна появата на лека кристална утайка. Бутилирано на 09.12.2020 г. 

Similar products

Тайна селекция от Сакар

Нещо ново, нещо старо, нещо различно

Виж тук