7 вина от Wines of Sakar са с 5 звезди в КАТАлог на българското вино 2024

7 вина от Wines of Sakar са с 5 звезди в КАТАлог на българското вино 2024
14 February 2024

12 - тото поред издание на КАТАлог на българското вино оцени с 5 звезди 7 впечатляващи вина от Wines of Sakar. 

Принципите при оценката са равнопоставеност, безпристрастност и всеобхватност. Към всички изби изданието подхожда с еднакво усърдие, а оценката на вината е определена от екип опитни дегустатори, без да се взема под внимание името, големината и историята на избата.
Изданието и класацията се стараят да обхванат всички изби и техните вина на пазара.

 

Отличените вина от Wines of Sakar с 5 звезди са: 

 

 

Вижте всики вина тук: https://sakarwine.com/bg-kata2024.html

 

Традиционни рецепти - Празеник

В  българската кухня познаваме различни тестени изделия, наподобяващи баница. В южната част на страната преобладават зелниците (баници с различни диворастящи и градински треви). Една от разновидностите на зениците е празеникът като тук „зеленията“ е празът. 

read more

Сорт Шардоне и неговите представители от Сакар

Шардоне е сорт грозде произхождащ от Бургундия, Франция. Името си дължи на село Chardonnay, намиращо се в район Маконе (Maconnais), част от Бургундия.

read more

Сортът Вионие и как се развива той в Южен Сакар

Вионие (Viognier) е сорт грозде, който придобива все по-голяма популярност. Може да бъде оприличен на Шардонето, тъй като от него също се прави меко вино с плътно тяло, но притежава по-богат ароматен спектър от него.

read more

Тероарът на Сакар

Лозята се намират по южните склонове на Сакар планина в долината на река Марица. Позицията им е на юг,югозапад и югоизток. Близостта на речна долина и разчупен планински релеф формират климата по отношение на валежите.  

read more