Малката Звезда

Sort by
Filter
Brands
Price
Приложи

Малката Звезда

Винарска изба „Малката звезда“ е основана през 2005 г. на кръстопът от стари римски пътища, единият от които е небезизвестния „ Via diagonalis“ и носи името на местността, в която се намира.

Избата е малка, модерно оборудвана и разполага с подземни помещения за отлежаване и стареене на виното, както и с уникална атмосфера за гостите, желаещи да почувстват „магията на виното“. От 2015 г. насам за производството отговаря Свилен Георгиев – енолог. Той допринася за модерното усещане на нашите вина, като прилага модерни методи за винификация, но с уважение към традициите.

Намирайки се в подножието на Южен Сакар и само на 11 км. от град Харманли, „Малката звезда“ има късмета да е в сърцето на това толкова специално за българското вино място с приказно красива природа, щедро слънце и подходящи за отглеждане на лозя почви.

Микроклиматът, тероарът и винените традиции са причината собствениците да изберат точно това място за своя винен проект. Г-н Николай Иванов и г-н Георги Георгиев имат желанието да запазят изключителния тероар и стил на вината от Южен Сакар с тяхната изявена пловодост и добра танинова структура.