Билет за винен фест ПРОЛET НА ЛО3ЯTA: ВЕСЕЛИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ - BИHEH ФECT ЮЖЕН CAKAP 4X4

150,00 лв.
Пролетта настъпи, а с нея и благата вест за първия фестивал в Южен Сакар за 2024 г - ПРОЛET НА ЛО3ЯTA: ВЕСЕЛИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ - BИHEH ФECT ЮЖЕН CAKAP 4X4
 
Южен Сакар е регион, в който многообразието царува, хармонията между културните различия обогатява, а винените фестивали сплотяват и ни позволяват да опознаем мултикултуризма на района.
 
В ПРОЛET НА ЛО3ЯTA в Южен Сакар границите ще са само териториални, възможностите за забавление безгранични, творческите изяви - извънмерни, а срещите с различните култури - необхватни.

За първи път ще гостуваме на Винарна Братанови, сред обширните им лозови масиви до с. Шишманово, заобиколени от дъбова горичка и планински възвишения в далечината. Там, където се раждат гроздата на избата, обезпокоявани единствено от хората, които се грижат за тях по един щадящ и уважителен начин, познат ни днес като БИО. Място, в което “уважение към природата” е единствената издигната бариера, която пази от външна неестествена намеса.
 
Очаква ви изобилие от сакарски вина от 9-те винарски изби, домакини на фестивала и пищност от традиционни ястия от българската, турската и гръцката кухня, приготвени от местни фермерски продукти от околните села.
 
В този пограничен край от векове мирно съжителстват българи, турци, роми, гърци и всеки оставя своя отпечтък върху местната култура. По време на фестивала ще се запознаете с представители на съседните села Шишманово и Българин, които ще покажат свои традиционни ястия и обичаи.
 
С респект към предаването на обичаите през поколенията, днескодът на събитието ще е “ЕТНО”.
 
Гост-изпълнители ще са харманлиите Владислава и Тихомир Христозови, които, в синхрон с цялостната концепция, ще ни радват с на българска, турска, гръцка и ромска фолклорна и поп музика.
 
Възрастови граници също няма да има, а за най-малките и тези, с най-богато въображение ще има творчески и опознавателни задачки.
 
Българско дружество за защита на птиците ще организират орнитологична обиколка край лозето с наблюдение и разпознаване на птици, а на щанда им всеки любопитен ще може да се запознае с тяхната блага инициатива.
Специално за ученици от художествената гимназия в Казанлък, ще се проведе пленер на тема “вино и лозя”, а творбите им да бъдат продадени на търг с благотворителна цел на летния фестивал.
 
Пролетната ни кауза: част от приходите от продажби на билети ще бъде дарена на талантливо дете от Художествената гимназия в Казанлък.
Урок по лозарство за възрастни – ще се запознаем как се отлеждат лозя биологично и устойчиво, какви операции се извършват в момента в лозето и какво предстои.
 
Цени на билети:
Деца до 12 г ще бъдат наши гости
Цена от 12 г. до 18 г. - 75 лв./дете
Цена за възрастни: 150 лв./човек
 
Какво включва билетът: 
 
  • Дегустация на вина от 9 винарски изби от Южен Сакар: Росалеа, Винарна Братанов, Вила Басареа, Заара естейт, Иво Върбанов, Изба Коларово, Малката Звезда, Тера Тангра
  • Вкусен обяд, приготвен на място
  • Музикална наслада с музиката на Владислава и Тихомир Христозови
  • Участие в заниманията за деца и урока за възрастни
  • Транспорт от и до хотели в гр. Хармнали и Заара естейт (с. Главан) 
Молим тези от Вас, които са на пост или вегетарианци, да го отбележат при заявка на билета.

Телефон за резервации на билети и повече информация:
0889611797 или на winesofsakar@gmail.com
 
Локация: лозовите масиви на Винарна Братанови до с Шишманово - 41°59'02"N 25°54’36"E