Сусамов тахан - 700 гр.

  • Марка: Атанас и фамилия
8,50 лв.

Поради наличието на „сесамин“ в себе си, сусамовият тахан е признат от народната медицина като сигурен лек срещу редица заболявания, свързани със стомашно-чревния тракт .

 

Сусамовият тахан е първенец по съдържание на калций, желязо, мед и цинк, ето защо е изключително полезен за оформящата се костна система при децата, както и при остеопороза. Той е най-добрият източник на витамин Е измежду всички семена и ядки. Този витамин възстановява клетката и забавя стареенето. Съдържа още Омега 3 и Омега 6, магнезий, фосфор, калий, силиций.

 

Бърза рецепта: „Енергийна попара“ (голяма) – 2 филии пълнозърнест хляб, 3 с. л. сусамов тахан, 1с. л. лъжица мед, нарязани сушени плодове и ядки (по желание) 150мл. гореща вода. Смесете всички сухи съставки, залейте ги със врялата вода и задушете за 5-10мин, разбъркайте добре и приятно хапване. Тази закуска ще ви засити за дълго време и ще ви даде нужната енергия за начало на деня.

 

Всички продукти от семейната таханджийница „Атанас и фамилия“ се приготвят от сушени (сурови) ядки и семена, а фината им кремообразна текстура е резултат от т. нар. „двойно смилане“ между воденични камъни, за да се запази ниската температура на триене и по време на този процес от технологичната обработка. По този начин се стремим всички полезни вещества да останат вътре в нашите продукти.

 

Срок на годност: Утаяването на тахана не трябва да ви притеснява. Мазнината е естествен защитник от кислород и бактерии, които биха го развалили. Ето защо и годността е 1 година, въпреки че на опаковката е упоменато да се консумира до 30 дни след отваряне. Преди употреба просто разбъркайте добре.

 

Подобни продукти