Фъстъчен тахан - 300 гр.

  • Марка: Атанас и фамилия
4,50 лв.

Фъстъченият тахан е източник на протеини и на необходимите аминокиселини за изграждане и възстановяване на мусколите. Таханът от фъстъци, за разлика от фъстъченото масло, се прави от изсушени и смлени ядки без добавени овкусители и стабилизатори. Той е органичен продукт който има засищащ и приятен вкус.

 

Като всички продукти от ядки, които предлагаме, таханът от фъстъци съдържа само ненаситени мастни киселини или т. нар. „добри мазнини“, които спомагат горенето на мазнините в тялото и забързват метаболизма. Витамините във фъстъчения тахан са в изобилие - Е, В3, В4 - познат ни още като холин, Витамин Д. Съдържат се още селен, йод, манган, калий, цинк, желязо, калций и магнезий.

 

Бърза рецепта: „Смути“ – 1 добре узрял банан, ½ чаша кисело мляко, ½ часа прясно мляко, 2с.л. фъстъчен тахан, ¼ чаша овесени ядки и мед на вкус. Разбийте в блендер.  

 

 

Всички продукти от семейната таханджийница „Атанас и фамилия“ се приготвят от сушени (сурови) ядки и семена, а фината им кремообразна текстура е резултат от т. нар. „двойно смилане“ между воденични камъни, за да се запази ниската температура на триене и по време на този процес от технологичната обработка. По този начин се стремим всички полезни вещества да останат вътре в нашите продукти.

 

Срок на годност:  Утаяването на тахана не трябва да ви притеснява. Мазнината е естествен защитник от кислород и бактерии, които биха го развалили. Ето защо и годността е 1 година, въпреки че на опаковката е упоменато да се консумира до 30 дни след отваряне. Преди употреба просто разбъркайте добре.

Подобни продукти