Орехов тахан "Атанас и фамилия" - 300 гр.

  • Марка: Атанас и фамилия
11,00 лв.

Орехите са считани от много експерти за една от най-полезните ядки, тъй като са една от най-богатите на ненаситени мазнини - над 86 %, от които най-голямо количествто Омега-3. Ето защо ореховия тахан действа положително на сърдечно-съдовата система, предпазва от депресии и е един от природните помощници за силна мисловна дейност.

 

От минералите в най-големи дози са йод, магнезий, фосфор, желязо, мед и цинк, които действат положително върху ендокринната система.

 

Бърза рецепта: „Енергийни бонбони“ – 100 г орехов тахан, 50 г мед, 100 гр. натрошени ядки по ваш вкус, 50 г ситно нарязани сушени плодове (стафиди, червени боровинки, кайсии). Смилате всичко заедно и от получената смес оформяте на топчета, които можете да объркате в кокос или какао. Чудесна почерпка!

 

Всички продукти от семейната таханджийница „Атанас и фамилия“ се приготвят от сушени (сурови) ядки и семена, а фината им кремообразна текстура е резултат от т. нар. „двойно смилане“ между воденични камъни, за да се запази ниската температура на триене и по време на този процес от технологичната обработка. По този начин се стремим всички полезни вещества да останат вътре в нашите продукти.

 

Срок на годност: Утаяването на тахана не трябва да ви притеснява. Мазнината е естествен защитник от кислород и бактерии, които биха го развалили. Ето защо и годността е 1 година, въпреки че на опаковката е упоменато да се консумира до 30 дни след отваряне. Преди употреба просто разбъркайте добре.

Подобни продукти