3 изненади от Сакар

55,00 лв. 49,50 лв.

С този пакет от 3 вина от Сакар се надяваме да ви изненадеме с нещо по-непознато: 

100% Пети Вердо, реколта 2013 на Шато Коларово  - 20 лв. 

Виното е отлежавало 12 месеца в 500 л. български бъчви, в които за 5 месеца преди това е отлежавало бяло вино. С цел запазване на ароматно-вкусовите качества на виното, то не е филтрувано, поради което е възможно появата на благородна утайка. Препоръчителна температура на консумация 16-18°C.

Каберне Совиньон, Cherry barrel, 2018, Вила Басареа - 15 лв. 

Едва ли има друг еквивалент на това вино в България. Каберне Совиньонът отлежава за 6 месеца в 300 литрова  българска черешова бъчва. За разлика от дъбовата, черешовата дървесина е по-пропусклива на въздух и развитието в нея е по-оксидативно. Следавтелно тук ще откриете такива нотки, както и интензивен аромат на череша. В тази бъчва Канберне Совиньона съзрява доста по-бързо и мощните му танини са добре смекчени и заоблени. 

Гроздето е от  45-годишни лозя, намиращи се край село Коларово. 

Виното е бутилирано без никакви обработки, за да се съхрани плодовият аромат и вкус на виното. 

100% Малбек, резерва 2017, Вила Басареа - 20 лв. 

Сортът Малбек за пръв път влиза в портфолиото на Вила Басареа през 2017. Сортът набира популярност в България, но е все още сред по-екзотичните за винолюбителите. Повечето от нас го асоциират с Аржентина, но всъщност неговата родина е Бордо. Аналогично на това, че и другите бордо сортове виреят прекрасно в Сакар и Малбекът показва отлични резултати. 

Виното е отлежало 15 месеца във френски бъчви.

Плътен пурпурен цвят. Интензивен аромат на малина, вишна, черница и акценти на горска пътека и ванилия. Виното е с кадифени танини и с отличен баланс между свежест и сладост. Богат зрял плодов вкус с нотки на тъмен шоколад. Средно към плътно тяло и дълъг финал.  

 

Подобни продукти