Български сортове от Сакар - 5 вина

87,00 лв.

В този пакет искаме да ви запознаем с някои от българските традиционни сортове, които да намерили добри условия в Южен Сакар. 

Сортът Тамянка, който започва да се превръща в емблема за белите вина от Южен Сакар, е представен в три вина от три различни производителя (Братанов, Тамянка 2018, Заара Естейт Тамянка 2018, Вила Басареа Тамянка 2019)

Сортът Памид в сякаш малко познат и отхвърлян доскоро от доста винопроизовдители. Ципата на гроздето не е достатъчно силно обагрена, а и самите зърна са сравнително големи. Това затруднява прозиводството на червени вина дори със среден интензитет на цвета. Ето защо розето е идеалното превъплъщение на Памида.  Ще го открието в Розе 2019 на Вила Басареа

Единственото червено в този пакет е от емблематичния за Тракийската низина сорт - Мавруд. Макар и да не е характерен за Южен Сакар, този сорт започва да се "настанява" удобно и тук. Ще го открием в Шато Коларово реколта 2013

Този комплект от 5 вина е не само наслада, но и подкрепа за българските сортове и винопроизводители, които работят с тях. 

Цена: 87,00 лв. 

 

Безплатна доставка над 60 лв. до офис на Спиди. 

 

При поръчка на 6 вина - безплатна доставка до адрес. 

Подобни продукти