Розе Rosalea 2022

  • Марка: Росалеа
18,00 лв. 15,30 лв.

Цвят:       розе

Сорт: Каберне Фран  – 35%, Каберне Совиньон – 30%, Сира – 20%,  Рубин – 15%

Лозе:       с. Шишманово

Реколта:           2022

Тип бутилка:    0.75 л.

Затваряне:       Корк

Алк. %:            13 %

 

Дегустационни бележки

Нежен коралов цвят, елегантни плодови и флорални аромати, средно тяло с приятна сладост във вкуса, преливаща в червен грейпфрут и горска ягода, свеж и подканващ финал.

 

Комбиниране с храна

Насладете се на това вино на терасата, на градинското ви парти или по време на пикник в парка, само по себе си като аперитив. Може да го съчетаете и със свежи салати с морски дарове, сандвичи, свежи и меки сирена, крекери, пастети, терини, суши.

 

Лозята

По нежните хълмове на Сакар планина, недалеч от гр. Харманли, при надморска височина 130 м, върху канелени и сиви горски почви, отглеждаме своите Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Мавруд и Рубин.

 

Реколта 2022

Зимен сезон с умерени температури и без риск от измръзване, с малко сняг в края на сезона. Обилните количества дъжд, които продължиха през пролетта, допринесоха за запасяване на почвата с влага за предстоящата лозарска година и пълноценното изхранване на гроздето от нашите млади лози. Високата атмосферна влажност в периода на цъфтеж и оплождане доведе до проблеми с фитосанитарното състояние на лозите. Предприетите мерки от наша страна ги стопираха, но се отразиха на крайния добив от реколтата. Последва сухо и горещо лято, характерно за Южен Сакар. Дългата и топла есен в комбинация с ниския добив спомогнаха за ранното узряване на гроздето. 

Подобни продукти