3-BLEND WHITE 2020 BRATANOV

24,90 лв.

Вдъхновени от бялата Симбиоза, в която съчетават шардоне, вионие и тамянка, Братанови решават да пресъздадат този купаж с ферментация и отлежаване в дъбови бъчви. Този бял купаж се очертава като един от най-характерните за Южен Сакар.

За това вино избират грозде предимно от по-старите си лозя край с. Шишманово, като съотношението между сортовете е различно спрямо бялата Симбиоза - преобладава шардонето с 45 %, вионието е 35 %, а тамянката 20 %. Трите сорта ферментират с “дивите дрожди” заедно като “сепаж” и отлежават 9 месеца в 2 български бъчви от по 400 л (второ и четвърто зареждане). Благодарение на техниката “батонаж” (вдигане на утайките) по време на отлежаването в бъчви, в това вино има повече мазнота и структура.

Виното не е стабилизирано на студ – възможна е поява на безвредна кристална утайка.
 
След 6 месеца в бутилка, новата реколта на белия 3-бленд е готова за пиене, но може да се наслаждавате на благородното й развитие и в следващите няколко години!

 Произведено в лимитирано количество от 994 бут. Алкохол 14 %

Подходяща храна: бели меса (заешко, пилешко), печено агнешко със средиземноморски билки, свинско коремче с маслен сос, ризото и паста със сметанови сосове, равиоли с пълнеж от тиква, отлежали жълти сирена.

 

Сервиране: Охладено при t 12–14 °C

Подобни продукти