Млад Мавруд 2021, Росалеа

11,90 лв.

Цвят:       червено

Сорт:      Мавруд 

Лозе:       с. Шишманово, Харманли

Реколта:           2021

Тип бутилка:    0.75 л.

Затваряне:       Корк

Алк. %:            12.5 %

 

Най-младата изба в региона Росалеа също ни предлага едно прекрасно младо вино от сорта Мавруд. “То е живо вино, което изненадва” е написано на опаковката на виното, която всъщност дава много повече информация от стандартен винен етикет. На нея ще откриете любопитни факти за мавруда, и интервю с двете чаровни дами - Екатерина Гаргова - технолог и Анелия Павлова - агроном. Първия брой на вестник Маврудово дело пристига с бутилка вино, която може да закупите тук.

Лозята

По нежните хълмове на Сакар планина, недалеч от гр. Харманли, при надморска височина 130 м, върху канелени и сиви горски почви, Винарска изба Росалея отглеждат своите Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Мавруд и Рубин.

 

Дегустационни бележки:

Гроздовата мъст беше свежа с първични аромати на жълти джанки и сладки печива. Виното е със свеж виолетов цвят, изразен плодов аромат на сочни червени плодове. Вкусът е с приятна киселинност и напомня за вишнев сок, с млад и балансиран танин, който предизвиква сетивата. Росалеa Млад Мавруд 2021 е едно живо вино, което изненадва. Препоръчваме да се консумира в зимните месеци.

 

 

Безплатна доставка до офис на Спиди при поръчка над 70 лв..

Безплатна досравка до адрес при поръчка над 100 лв.  

Подобни продукти