Новата брошура за винен туризъм в Сакар

Новата брошура за винен туризъм в Сакар
4 февруари 2022

Новата брошура за винен туризъм в Сакар включва подробна информация за 9 обекта за винен туризъм (8 винарски изби и Енотека Сакар). 

Ще може да прочетете представянето на всяка винарна, както и подробна информация на предлаганите дегустации, работно време, капацитет и друга полезна информация. 

Надяваме се да ви бъде полезна и практична в организацията на следващият ви винен тур в Сакар!

Брошурата може да намерите в специализираните магазини за вино. 

Ще я получите към всяка поръчка от sakarwine.com 

 

Може да изтеглите маршрута с всички винарни ТУК.  

Традиционни рецепти - Празеник

В  българската кухня познаваме различни тестени изделия, наподобяващи баница. В южната част на страната преобладават зелниците (баници с различни диворастящи и градински треви). Една от разновидностите на зениците е празеникът като тук „зеленията“ е празът. 

прочети още

Сорт Шардоне и неговите представители от Сакар

Шардоне е сорт грозде произхождащ от Бургундия, Франция. Името си дължи на село Chardonnay, намиращо се в район Маконе (Maconnais), част от Бургундия.

прочети още

Сортът Вионие и как се развива той в Южен Сакар

Вионие (Viognier) е сорт грозде, който придобива все по-голяма популярност. Може да бъде оприличен на Шардонето, тъй като от него също се прави меко вино с плътно тяло, но притежава по-богат ароматен спектър от него.

прочети още

Тероарът на Сакар

Лозята се намират по южните склонове на Сакар планина в долината на река Марица. Позицията им е на юг,югозапад и югоизток. Близостта на речна долина и разчупен планински релеф формират климата по отношение на валежите.  

прочети още