Младо Мерло от Шишманово, 2021, Братанов

10,99 лв.

Цвят:       червено

Сорт:       Мерло

Регион:      ЗГУ Тракийска низина

Реколта:             2021

Тип бутилка:    0.75 л.

Затваряне:        Корк

Алк. %:               14%

 

Младо Мерло от Шишманово 2021: 
 
2021 е една от най-предизвикателните реколти в Сакар с интересни климатични особености и продължителен гроздобер. 
Това Младо Мерло е съчетание от добре узряло грозде от от лозята на Братанови край с. Шишманово. За достигането на тази оптимална зрялост се изчаква търпеливо и в края на септември, дори и дни от началото на октомври, да се зарадват от Винарна Братанови на благодатен урожай. Ферментацията е изцяло спонтанна с естествената микрофлора от гроздето и е умишлено прекратена в началото на ноември, за да се запази лека остатъчна захарност (9 гр/л) във виното, която му придава плодова сочност. 
 
За поредна година Винарна БРАТАНОВ подкрепя каузата за опазване популацията на Царският орел в Сакар, една от най-редките птици в България, като дарява х 0,25 лв. от всяка бутилка Младо мерло от Шишманово на Дружество за защита на птиците в България.
 
 
Дегустационно описание: жив и наситен малиново-червен цвят с рубинени оттенъци. В ароматите се открояват нотки на зрели череши, малини, касис и боровинки с лек ядков нюанс. Тялото е сочно и елегантно с кадифени танини, плодови вкусове и нежна билкова загадка, а финалът оставя усещане за прясно набрани грозда от топлия Южен Сакар. 
 
 
 

 

Безплатна доставка до офис на Спиди при поръчка над 70 лв..

Безплатна досравка до адрес при поръчка над 100 лв.  

Подобни продукти