Terra Tangra Birds of Sakar розе Мавруд Качулата кукувица 2023

  • Марка: Тера Тангра
19,90 лв. 17,91 лв.

Цвят:       розе 

Сорт:       Мавруд

Лозе:       

Реколта:             2023

Тип бутилка:    0.75 л.

Затваряне:        корк

Алк. %:               13 %

 

Виното е част от серията Birds of Sakar, съвместния проект на Wines of Sakar и Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria. Това е винена линия, която обединяван всички 9 винарни, част от сдружението и БДЗП в общата кауза за подпомагане опазването на дивите птици на Сакар.

Серията включва по едно вино от всяка изба, а етикетите им носят визията и имената на едни от най-емблематичните за района птичи видове, демонстрирайки връзката между винопроизводството и съхранената природа.

Птичката, която краси етикета на Розе Мавруд Тера Тангра 2023 е Качулата кукувица.

Красивите етикети са дело на Яна Казакова Artworks.

Реализирането на винената линия „Birds of Sakar” се подпомага чрез проект „Зеленият пояс на Югоизточна България“, финансиран от Програмата за застрашени ландшафти (ELP), която се управлява от Природозащитната инициативата на Кеймбридж – сътрудничество между Университета на Кеймбридж и водещи международни организации, фокусирани в опазване на биоразнообразието. Университетът и Програмата за застрашени ландшафти се подкрепят от Аркадиа (Arcadia) – благотворителен фонд на Питър Болдуин и Лизбет Раузинг.

Подобни продукти