Rosalea Birds of Sakar Розе бленд Червеноглава сврачка 2023

  • Марка: Росалеа
19,90 лв. 17,91 лв.

Цвят:       розе

Сорт:      Каберне фран & Каберне совиньон & Сира & Рубин

Лозе:       с. Шишманово 

Реколта:             2023

Тип бутилка:    0.75 л.

Затваряне:        корк

Алк. %:               12,5 %

 

Виното е част от серията Birds of Sakar, съвместния проект на Wines of Sakar и Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria. Това е винена линия, която обединяван всички 9 винарни, част от сдружението и БДЗП в общата кауза за подпомагане опазването на дивите птици на Сакар.

 

Серията включва по едно вино от всяка изба, а етикетите им носят визията и имената на едни от най-емблематичните за района птичи видове, демонстрирайки връзката между винопроизводството и съхранената природа.

 

Птичката, която краси етикета на Rosalea Розе бленд 2023 е Червеноглава сврачка.

 

Красивите етикети са дело на Яна Казакова Artworks.

 

Реализирането на винената линия „Birds of Sakar” се подпомага чрез проект „Зеленият пояс на Югоизточна България“, финансиран от Програмата за застрашени ландшафти (ELP), която се управлява от Природозащитната инициативата на Кеймбридж – сътрудничество между Университета на Кеймбридж и водещи международни организации, фокусирани в опазване на биоразнообразието. Университетът и Програмата за застрашени ландшафти се подкрепят от Аркадиа (Arcadia) – благотворителен фонд на Питър Болдуин и Лизбет Раузинг.
 
 
От продажбата на всяка бутилка вино избите от Wines of Sakar даряват по 1 лв. за каузите на БДЗП по опазване на дивите птици и природата на Сакар.

Подобни продукти